Kuningas Eino Maki hääti pelikoneet, yksikätiset rosvot sun muut, pois vanhankodista. Jäljelle jäi kaksikätinen rosvo, Eino Maki. 

 Tänne ne tulevat vatsalaukut mukanaan!

 Elias Lönnrot oli kävellyt viikkoja. Nyt hän lepäsi rantalepikon takana. Havahtui ääniin. Tyttöjä uimassa! Lönnrotin ryppyinen peikonnaama muovautui, kuminaama, irveeseen. Hän veti lerpun esille ja vatkasi. Varasti lähtiessään erään uimarin pikkuhousut.

 Hän saapui Rusinan kylään. Aikoi kirjoittaa tarinoita täältäkin, mutta kyläläiset oli jo kirjattu, hullunkirjoihin. 

 Lönnrot meni erääseen mummonmökkiin. Pyyhki hikeä varastamiinsa housuihin ja kiekaisi: Terveisiä pääkaupungista!

 Kyläläisissä oli entisiä meijerityöntekijöitä, karjakkojen tuuraajia, suutareita... Eläkeläisiä ja entisiä puunsurmaajia. Kaikki joivat viinaa ja söivät namuja. 

 Lönnrot oli kultaisen mummon seksiorjana viikon, kun paikalle tuli mummon aikamiespoika. Korjasin veneen.. Tohtori on hyvä ja menee järvelle!

 Tohtori meni rantaan, hyppäsi paattiin, käynnisti moottorin. Keskellä järveä vene upposi. Aikamiespoika oli peukaloinut veneen reikäiseksi, naamioinut reiät. Valepaikat murtuivat, vene vajosi ja Lönnrot hukkui. Syy murhaan oli ymmärrettävä. Kaikki Rusinan asukkaat olivat juonessa mukana. Lönnrot olisi ehkä avioitunut mummon kanssa, vienyt viekkaasti aikamiespojan perinnön!

 Lönnrot on nyt Rusinan kalmistossa. "Hän pääsi joukkoon pyhien" 

 Tervetuloa Rusinaan!