Halpuutimme hintoja, nyt on halpaa! Lähetän fiktiohenkilön kylille, maksan kuvitellun sapuskan fiktiona. Olemme enimmäkseen fiktiota? 

 Viha johtuu pelosta. Aggressioreaktio on suojamekanismit. 

 Yhdistykset, seurat, puolueet. Perseen on kestettävä merivettä. Kauniita esitteitä. Tule sellaisena kuin olet! Riittääkö se todella vai joutuuko jokainen laittamaan agentikseen sepitetyn identiteetin  syvyyssukeltajan, jota ohjailemme vaiston varassa tai älyllisesti laskelmoiden? . 

 Kateus. Onko sekin pelkoa vai myöhästynyt, pettynyt reaktio. Joku toinen onnistui, sai huomion, ehkä raahaa, jonka itse olisin halunnut? 

 Lahjakkuus voimistuu kateuden johdosta tai tuhoutuu. Jokainen tietää, kuinka inhan olon kateus, itsessä tai toisissa, aiheuttaa. Kateus palvelee lajia, ei yksilöä. 

 Mitenkä saan sen, mitä kadehdin? Viekkaudella. Ystävyyttä teeskennellen. Antamalla itseen kohdistuneen rakkauden, kiintymyksen vastineeksi valeita ja petosta. Juoruilua, mustamaalausta. Väärennettyä rahaa. 

 Selvitä toisen heikkoudet, iske niihin liittolaisiesi kanssa. Lahjakkuus ilman katu-uskottavuutta on heikkous, kirouksen kaltainen. Ja se yksi(kin) oikea ystävävyyssihde on mittaamattoman syvä, kevyesti painava lahja?