Harmonia ja intohimo. Suhteessa voi olla vain toista. Se on kokemukseni. Sukupuolisuus on energiaa. Seksi on eräs muoto energianvaihdosta. On parisuhteita, joissa seksi vaihdetaan esineisiin, esineelliisiin lomamatkoihin. Viuhkan takana laskelmoivat silmät, näyttelijän vuorosanat. 

 Onni, onnellisuus. Siihen ei ole kestävää sabluunaa. Orgasmeja teeskentelevät Helenan kanssa oli vuosien kaksoismatka. Meitä yhdisti viini ja koirailu. Katselimme illasta aamuviiteen elokuvia. Koira kuoli. Viini ei maistunut hänelle, minulle maistui. Hän ei ottanut lähtiessään kuin päälääkkeensä, vähän vaatteita, pari mööbeliä. Ja hieromasauvan, joka ei rentouttanut lääkekohmeista bodya.

 Seksi voi tuoda pitkävihan suhteeseen. Tai vaihtelunhalu.  Kaikkea ei saa, vaikka vaihtaisi palikoiden paikkoja. Elämme kirpputoriaikaa, kierrätystä. Ihmisesineet torimyynnissä. Esittelypaperi lompakossa valmiina. 

 Asun yksin. Taloryppäässämme on paljon yksinasuvia, ja luultavasti yksinäisiäkin. Olen toisinaan yksinäinen. En silti kovinkaan usein. Hyvä ystävä on kuviossa. Hän on tyytyväinen omassa maailmassaan. Minäkin alan tottua sosiaalisen erakon roolittomuuteen. 

 Pari kertaa viikossa meillä on aineeton pala yhteismaastoa. Emme ole vaihtokauppiaita. Minulle riittää tavallisten hetkien jakaminen. Hänellekin ainakin nyt. Puhumme kirjoista, kirjoittamisesta. Hän on kirjoittajana maratoonari, joka osaa rytminvaihdoksen.  Tekstit ovat omintakeisia, hyvin muotoiltuja. 

 Kahvittelua. Kävelyä ja kahviloita. Mitä pitäisi vielä olla? Ei mitään. Maalia ei näy, sen olemassaolon aavistaa hetkittäin. Ja maalin takana on..? Jotai olevaista, jotain olematonta. Sekuntien ketju. Ehkä kymmenien mailien maraton. Matka on matka. Ja mutka. Mutkakainen maisema.