M/S Riitta läheni Kemiä. Tonto ruorissa. Alus oli penninketterä. Hänen lisäkseen sillalla olivat kippari, kakkonen ja luotsi. 

 Töijäys oli helppo. Kun laakongi laskettiiin, naiset tulivat. Viisi viinanhimoista, tuliliemen polttamaa  ilotyttöä. Surunaisia, ajatteli Tonto alentuvasti. Ensimmäisenä täkille astui ylipainoinen Melli eli Karamelli.  Naisesta huokui alkeellista vetovoimaa. 

 Tonto kävi suihkussa. Pyhäpussit päälle. Dödöä kainaloihin, alapäähän. Aivan pian Siri tulisi! Kihlattu. Mikä valtava ero laivatyttöihin! Sirin sielukkuus, hieno, hieman falski puhetyyli. Sekin herätti miehessä rakkautta. Kuinka kaipuu olikaan riivannut häntä merimatkalla. Nyt oli palkinnon aika. Oveen koputettiin.  Kipinä. Ojensi kaksi kirjettä. Kotiväeltä ja... Sirltä. Mies repäisi kuoren auki. Luki kerran, luki kaksi kertaa. "Olen rakastunut Tommyyn, joten kihlaus on purkautunut. Tommykin on ylioppilas. Toivottavasti olet saanut uusia ystäviä."  Uusia ystäviä! Katkera ivanauru ravisti häntä. 

 Tonto repi kirjeen. Musta tuska vyöryi hänen soluihinsa. Kuin painajaisunessa hän otti viinapullon handuunsa, narautti ja kaatoi nieluunsa. 

 Aamuyöllä Tonto heräili. Hän tunsi lähellään lämpimän naisvartalon. SIRI! Mutta armoton valo paljasti totuuden. Hänen vieressään kuorsasi Melli.